Ny innovation fra cocodec

Kokosfiberplade

Introduktion

Du undrer dig måske over, hvorfor vi har udviklet dette produkt.

Der findes lignende produkter jorden rundt, og som sådan, er vores produkt ikke en ny opfindelse. Men langt fra alle eksisterende produktionsvirksomheder producerer deres produkter miljøvenligt.

Global opvarmning skader vores jord som vi kender den, og det tager til hver dag. Selvom mennesker har fundet metoder til at minimalisere global opvarmning, kan en enkel person, virksomhed eller land, ikke stoppe denne udvikling alene. Derfor har vi startet produktionen af vores kokosfiberplader.

Hver person, virksomhed og land skal arbejde sammen, for at mindske konsekvenserne af den globale opvarmning. Alle burde bruge materialer og ressourcer, som ikke blot møder nutidens krav, men også tillader, at fremtidige generationer har mulighed for at opnå deres krav.

Hvis et menneske ikke kan finde vand, kan vedkommende opsøge en butik og købe vand. Men hvis et dyr derimod ikke kan finde vand, kan det ikke gå i nærmeste butik og købe vand. Hvis et naturligt materiale/produkt ødelægges, tager et andet over. For eksempel kan et nyt træ vokse dét sted, hvor et andet blev fældet, dette tager dog mange år.

Der er mange grunde til hvorfor træer er vigtige, for eksempel: reduktion af kuldioxid (CO2) niveauer. At de altid er til stede ved/nær en vandkilde, hvilket giver boliger til dyr, mennesker og alle andre levende organismer.

”Uden træer, ville der ikke være levende organismer. Dette er grunden til, hvorfor man ikke burde fælde nye træer for at lave produkter. Disse produkter bør produceres af biprodukter af den oprindelige høsteproces.

Hvis folk begynder at plante træer og bruger biprodukterne i stedet for at generere affald, bliver verden mere velstående.”

Jegan. P
Director, CocoDec

Hvad er kokosfibre?

Kokosfiber er en naturlig fiber, der er ekstraheret fra kokosnøddeskallen, som også er kendt som coir, og findes mellem den hårde indre skal og den ydre hud af kokosnødden. Kokosfiber ses som et biprodukt, når frugtkødet ekstraheres fra kokosnødden, som bruges til fremstilling af mælk, olie og mel. Kokosfiberen har en lav efterspørgsel, hvilket resulterer i, at fiberen er meget billig at købe.Kokosfiber er et plantebaseret produkt, hvilket betyder, at det er naturligt, biologisk nedbrydeligt og miljøvenligt, i modsætning til andre lignende produkter.

Kokosfiberplader

Vores produkt er et naturprodukt, fremstillet af et biprodukt af naturlige materialer. Derfor skal der, i stedet for kontinuerligt nye træer/naturlige materialer, til fremstilling af nye produkter, anvendes biprodukter fra træerne/naturlige materialer. Hvis menneskerne begynder at plante træer og bruger biprodukterne, i stedet for at generere affald, bliver verden mere velstående.

Anvendelse af kokosfibre

Nogle af kendetegnene ved kokosfiber er dens styrke og nem anvendelse af fibrene, i enhver ønsket form. Således er det muligt at anvende kokosfiber på mange måder, for eksempel som kokospotter, der består af kokosfiber og plantelatex til fremstilling af plantepotter, hvilket er et bedre alternativ til plastikpotter, fordi det er biologisk nedbrydeligt. Et andet eksempel er at bruge fibrene til at lave reb, som både er vandtætte og modstandsdygtige over for saltskader. Endeligt kan kokosfiber også bruges som en billig erstatning til andre konventionelle byggematerialer, for eksempel kan det gøre betonen stærkere, når det blandes sammen, samtidig med at betonen bliver lettere.

Head Office

COCODEC Pvt Ltd
Nørregade 30, 1. 43.
7400 Herning

CVR nr.: DK26939305

Production factory

COCODEC Pvt Ltd
No. 11 vanniyasingam road
Inuvil south chunnakam
Jaffna

Company Number: PV00204049

London Branch

COCODEC Pvt. Ltd.
No. 17 Wodecroft Road
Luton
Lu32EY, UK

Company Number: 11585844